GroupM forlader KreaKom

Ved udgangen af 2021 forlader bureaugruppen brancheorganisationen Kreativitet & Kommunikation.

DANSK MARKEDSFØRING / 19. NOV 2020

Landets største bureaugruppe, GroupM, der står bag brands som Mediacom, Mindshare og Wavemaker, forlader brancheorganisationen Kreativitet & Kommunikation. Det bekræfter GroupM’s nordiske CEO, Jonas Hemmingsen, over for Markedsføring.

 ”Vi skifter fra KreaKom og Dansk Erhverv til DI Rådgiverne under Dansk Industri. Vi føler, at det er et mere tidssvarende partnerskab for os”, siger han.

Jonas Hemmingsen, der tidligere har været næstformand for KreaKoms bestyrelse, tilføjer:

”I dag er mere end 50 procent af vores forretning ikke medierelateret. Så når det handler om inspiration og vidensdeling i forhold til at udvikle nye forretningsområder, indretning af arbejdspladser osv., så føler vi, at vi er bedre stillet i DI Rådgiverne.”

Ifølge brancheorganisationens hjemmeside har KreaKom siden ”1952 varetaget medlemmernes interesser gennem politisk indflydelse, specialiseret rådgivning, relevante analyser og vidensdeling.” Videre hedder det, at KreaKom ”er én samlet stemme i et marked med konstante og komplekse forandringer.” Forestiller du dig en underafdeling i DI Rådgiverne, hvor der kun er mediebureauer?

Nej, det har jeg svært ved at forestille mig”, siger Jonas Hemmingsen.

GroupM må være det største KreaKom-medlem. Har du tænkt over, at når du melder GroupM ud, så forsvinder der en del penge hos KreaKom?

Det har jeg. Jeg ønsker ikke noget dårligt for KreaKom. Det er selvfølgeligt alvorligt rent økonomisk, når vi trækker os”, siger Jonas Hemmingsen, der fortsætter:

Det er også derfor, at der har været en længere dialog om det her. Men min vurdering er, at det er det bedste for os”.

I en pressemeddelelse siger formand for Kreativitet & Kommunikation, Jens Peter Jensen, der til daglig er CEO hos reklamebureauet Hjaltelin Stahl:

Vi ønsker GroupM held og lykke fremover og sender samtidig Jonas Hemmingsen en stor tak. Han har sat et stort aftryk på Kreativitet og Kommunikation gennem sine mange år som næstformand for foreningen.”

GroupM forlader KreaKom og Dansk Erhverv ved udgangen af 2021. Herefter er gruppen medlem af DI Rådgiverne under Dansk Industri.