Mød AK Ellegaard, HR Konsulent

Baggrund

Min uddannelsesmæssige baggrund er sammensat. Jeg startede med en markedsføringsøkonom inden for innovation og entrepreurship. Siden hen har jeg uddannet mig som sociolog fra Lunds Universitet (2007) og har en kandidat i Human Resource Management fra CBS (2009). Fælles for alle mine uddannelser har været fokus på iværksætteri, kultur og menneskelige relationer. Jeg har benyttet en hver lejlighed til at læse og være på praltikophold i udlandet, hvilket har båret mig til både Kuala Lumpur, Penang og Shanghai ifm med mine studier og research. Jeg har arbejdet med CSR i en stor dansk virksomhed, arbejdet med at hjælpe unge studerende igang med deres iværksætteri hos Fonden for Entreprenørskab, været selvstændig iværksætter og nu HR Konsulent i GroupM.

 

Lidt ekstra om mig

Efter gymnasiet tog jeg til Malaysia i et halvt år for at lære at tale det lokale sprog, hvilket har været springbræt til mange sjove oplevelser. Derefter rejste jeg et år med Up With People, sammen med 120 andre unge mennesker fra 21 forskellige landet. Vi boede hos mere end 70 værtsfamilier i løbet af det år fordelt i USA, Mexico, Canada og Japan. Det var et fedt år, som har affødt fantastiske relationer i store dele af verden. Da jeg kom hjem, startede jeg som stewardesse i SAS, og arbejdede der i ca 6 år. Det meste af tiden havde jeg studiedeltid, så jeg kunne passe mine studier ved siden af – samtidig med at jeg tog på weekendture til Tokyo, New York og Paris. Ikke tosset!

 

Hvordan endte du med at arbejde med marketing og medier?

Medier og marketing er en sjov størrelse for mig – det internationale aspekt af GroupM, og pulsen i huset er super motiverende for mig. Jeg møder jævnligt unge mennesker, som er i praktik i huset, og jeg ser hvor engagerede de er for at prøve kræfter med den virkelige verden. Det er virkelig cool at opleve!

 

Hvad er den vigtigste lektie du har lært?

At det ikke er realistisk, at gøre tingene 100% hver gang, selvom jeg rigtig gerne vil.

 

Hvad elsker du at bruge din tid på, når du ikke er på arbejde?

I min fritid elsker jeg at finde på skøre ting med min mand og vores tre børn. Vores lille hund, Nui, er også et underholdende indslag. Jeg elsker at lave aktiviteter med vores venner, som altid afføder gode grin og masser af spas. I perioder (!!) er jeg glad for vinterbadning, og at løbe og lave cross fit på havnen i Dragør i al slags vejr.

 

Hvad er dit største “professionelle fuckup”/fejltagelse?

Jeg kan godt være lidt distræt anlagt, og det kom i fuldt flor, da jeg midt i min sommerferie modtog et opkald fra et ukendt nummer. Jeg er meget nysgerrig – tænk hvis det var en gammel ven, der ringede. Det viste sig at være en ekstern leverandør i forbindelse med en aftale vi arbejdede på på arbejdet. Lige inden ferien havde vi besluttet, hvilken af de to tilbageværende leverandører, vi ville vælge. Jeg troede, at det var den udvalgte leverandør, der ringede, og jeg sagde, at vi var klar til at underskrive, så snart jeg var retur. Han blev vældig glad for at have landet aftalen. Jeg bad ham lige om at gentage sit navn, og til min store overraskelse, var det konkurrenten. Kæmpe ups! Heldigvis kunne vi begge grine af snakken, og ønske fortsat god sommer ☀

Da jeg kom tilbage efter sommerferien, og vi skulle mødes i vores team havnede jeg igen i en uheldig situation. Jeg skulle lige tisse inden mødet. Da jeg hev mine bukser op, revnede de hele vejen hen under rumpen. Min skjorte kunne ikke dække noget. Jeg indtalte en SOS-sms fra mit ur til min kollega, ude fra toilettet. Hun modtog den ikke, og jeg var doomed til at bevæge mig ud i det travle kontormiljø som en ninja kravlende sidelæns hen ad væggen. Det endte med, at jeg måtte gå ned i tøjbutikken nedenunder kontoret, trække i et par nye bukser i prøverummet, og gå hen til disken. Skæbnen ville, at alarmen selvfølgelig sad oppe i livet, hvilket resulterede i, at jeg blev nødt til at hoppe op på disken og ligge vandret henover kassen, så ekspedienten kunne klikke alarmen af… 🤦‍♀️

 

Hvad motiverer dig i dit arbejde?

Mine kolleger og det team jeg er en del af. Jeg elsker at gå på arbejde, og mærke det sammenhold vi har med gode grin og fortrolighed.

 

Hvad mener du er vigtigt for at være en god leder?

At lederen har empati og kan lytte og reflektere over vores dialoger, og at jeg kan mærke, at min leder har min ryg.

 

Hvilke tre ting kunne du ikke være foruden på en arbejdsplads?

Positive relationer, rart miljø og højt til loftet.