Mød Andreas Kvist, Social Specialist

Baggrund og lidt ekstra om mig 

På den personlige front er jeg er født og opvokset på en gård i Vestjylland, som min far har drevet som 8. generation. Jeg valgte en lidt anden vej, og endte med efter at have overstået STX, et sabbatår, et år i Odense på en IT uddannelse, der ikke rigtig gjorde noget for mig, at gå i gang med en bachelor i international virksomhedskommunikation i engelsk og kommunikation. Efter jeg gjorde den færdig, byggede jeg ovenpå med en kandidat grad i Corporate Communication. Efter min uddannelse var overstået drog jeg sammen med min kæreste til København og fik kort tid efter mit første job, hvor jeg var Associate Consultant i paid social hos Obsidian Digital. Efter at have været der et lille års tid, skiftede jeg i januar 2022 til social teamet her i GroupM, hvor jeg nu er social specialist.

 

Hvordan endte du med at arbejde med marketing og medier?

Det lidt af et tilfælde at jeg kom til at arbejde med marketing. Jeg havde egentlig altid sagt til mig selv at jeg ALDRIG skulle sidde i en marketing afdeling, og at jeg absolut ingenting skulle have med sociale medier at gøre. Jeg endte så alligevel med at arbejde med det, men blev heldigvis glædeligt overrasket over hvordan det i virkeligheden er at arbejde med betalt annoncering. Min modstand bundede i virkeligheden i uvidenhed – jeg vidste faktisk slet ikke at der overhovedet var noget der hed paid social.

 

Hvad er den vigtigste lektie du har lært?

Der er nogle stykker, men en af dem er helt sikkert at kunder også bare er mennesker. Selvom man måske nogle gange kan have en fornemmelse af at man er på vej ind til en mini-eksamen, når man for eksempel har et performance møde, er det sjældent så slemt som man måske kan komme til at forestille sig. Man kommer langt med en lille smule ydmyghed, krydret med en tro på egne kompetencer. Og hvis troen ikke helt er der, kommer man næsten lige så langt ved at lade som om den er der.

 

Hvad elsker du at bruge din tid på, når du ikke er på arbejde?

Jeg er en kæmpe gamer og bruger gerne en hel weekenden foran skærmen, hvis jeg kan komme afsted med det. Det er ikke altid min kæreste helt er med på den idé, men det er nok meget sundt for mig at jeg har en til at trække lidt i den anden retning. Derudover går jeg en gang imellem på jagt, når jeg kan få det til at passe ind i kalenderen.  

 

Hvad er dit største “professionelle fuckup”/fejltagelse?

Jeg lavede et overspend til historiebøgerne på en kampagne. Heldigvis havde jeg en ledelse der med det samme og uden tøven tilgav mig og fokuserede 100% på at få mig videre. Det lærte jeg virkelig noget af, og jeg håber at hvis jeg en dag blev leder og havde en ansat der lavede samme kaliber af fejl, kan give samme behandling som jeg selv fik i det øjeblik.

 

Hvad motiverer dig i dit arbejde?

Dét der motiverer mig suverænt mest i mit arbejde, er at få ny viden der gør mig i stand til at se tingene fra et nyt perspektiv. Og så skader det heller ikke at have nogle skidegode kollegaer, som jeg heldigvis har i Social 😊

 

Hvad mener du er vigtigt for at være en god leder?

Tålmodig, tillid og tilgivelse. Kan en leder realisere det så er vi rigtig langt i mit hoved. At have en leder der agerede modsat ville i hvert fald være et mareridt. En lille smule anerkendelse kommer man også langt med og så synes jeg derudover, at det er vildt motiverende når der ledes fra fronten.

 

Hvilke tre ting kunne du ikke være foruden på en arbejdsplads?

Det første jeg tænker på er uden tvivl kaffe. Jeg skal gerne have 3-4 kopper inden frokost, så det er alfa og omega. Derudover er en god leder nok nr. 2, skarpt efterfulgt af faglig udvikling.